Serier

Regeringen udvider coronanedlukninger til store dele af landet

Yderligere 31 kommuner bliver nu ramt af de omfattende coronarestriktioner, som regeringen indførte i 38 kommuner onsdag. Samtidig genindfører regeringen og arbejdsmarkedets parter den såkaldte lønkompensationsordning.

Corona rammer verden
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke varsler nu, at der indføres yderligere coronanedlukninger i store dele af landet. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Yderligere 31 kommuner bliver nu ramt af de omfattende coronarestriktioner, som regeringen indførte i 38 kommuner tidligere på ugen.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke torsdag på et pressemøde.

Dermed er samlet 69 ud af landets 98 kommuner delvist nedlukket frem til den 3. januar. De 69 kommuner omfatter 79 pct. af den danske befolkning.

De nye kommuner, som nu bliver omfattet af restriktionerne, er de resterende kommuner i Region Sjælland, alle kommuner i Region Midtjylland, samt kommunerne Aalborg, Vejle, Middelfart og Fredericia.

Restriktionerne betyder bl.a., at alle restauranter, barer, caféer og biografer i kommunerne skal lukke for gæster. De må dog gerne fortsat servere take away-mad.

Skoleelever fra 5. klasse og opefter sendes hjem og skal undervises hjemmefra. Samme melding gælder gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser.

Desuden skal svømmehaller og fitnesscentre også holde lukket, ligesom offentligt ansatte skal arbejde hjemmefra, hvis ikke de opfylder en kritisk funktion. Samtidig opfordres private virksomheder til at gøre det samme.

De nye restriktioner træder i kraft fredag eftermiddag kl. 16.

Restriktionerne kommer efter, at der torsdag er registreret 3.132 nye bekræftede tilfælde af coronavirus på baggrund af 111.358 prøver.

Samtidig er regeringen og arbejdsmarkedsparter blevet enige om at genindføre lønkompensationsordningen, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der også er tilstede på pressemødet.

Det betyder, at virksomheder kan sende deres ansatte hjem uden at skulle fyre, og samtidig kan få kompensation til lønudgiften. Ordningen var indført i hele landet under nedlukningen i foråret og hen over sommeren, ligesom den blev midlertidigt indført under nedlukningen af Nordjylland tidligere på efteråret.

BRANCHENYT
Læs også