Serier
BREAKING

Politikere kræver svar fra regeringen om jobcenter-nej til pilot

Flere af folketingets partier tager sig til hovedet over, at en pilot kan få afslag hos jobcenteret med den begrundelse, at der midt under coronakrisen skulle være gode jobmuligheder som pilot.

Corona rammer verden
Venstre kalder det "den dårligste begrundelse til dato for ikke at hjælpe en ledig pilot i job", men fungerende beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen vil ikke forholde sig til en konkret sag, hvor en ledig pilot har fået afslag i sit jobcenter med den begrundelse, at der trods coronakrisen skulle være gode jobmuligheder som pilot. Arkivfoto: Jens Dresling.

En række af Folketingets partier kræver svar fra regeringen på, hvordan det kan lade sig gøre, at statistik fra før coronakrisen kan være udslagsgivende for, om ledige fra hårdt ramte brancher som f.eks. piloter kan få hjælp til at komme videre i nye job.

Finans beskriver i dag en sag, hvor en ledig 39-årig pilot i foråret hos sit jobcenter fik afslag på et efteruddannelseskursus til flyinstruktør, selv om han stod med et job på hånden og en skriftlig erklæring fra den kommende arbejdsgiver, hvis han tog kurset...

BRANCHENYT
Læs også