Politik

Obama: Trump opildnede til optøjer ved Kongressen

Tidligere amerikanske præsidenter mener, at præsident Trump har en del af ansvaret for uro i Washington D.C.

Nationalgarden i aktion i aftes i Washington DC. Foto: AFP.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama siger, at præsident Donald Trump har opildnet til urolighederne ved USA's Kongres.

- Volden ved Kongressen i dag blev ansporet af en siddende præsident, der fortsat ubegrundet lyver om resultatet af et lovligt valg. Dette øjeblik vil blive husket som et skamplet på vores historie, udtaler demokraten Obama i en erklæring natten til torsdag dansk tid.

Meldingen kommer, timer efter at Donald Trump-tilhængere onsdag aften trængte ind i kongresbygningen i forbundshovedstaden i USA, Washington D.C.

Her skulle medlemmer af Senatet og Repræsentanternes Hus formelt bekræfte Demokraternes Joe Biden som vinder af præsidentvalget.

Den tidligere præsident Bill Clinton mener også, at Trump og hans tilhængere er ansvarlige for optøjerne ved Kongressen onsdag aften.

- Angrebet blev drevet af mere end fire års giftig politik og misinformation, hvor der er sået tvivl om vores system.

- Angrebet blev antændt af Donald Trump og hans mest ivrige tilhængere, mange af dem i Kongressen, i et forsøg på at vælte det valg, han tabte, skriver demokraten Bill Clinton på Twitter.

Flere personer, herunder politibetjente, er blevet såret under onsdagens uroligheder. En kvinde har mistet livet, efter at hun blev ramt af skud ved Kongressen.

Mindst 13 personer er blevet anholdt under urolighederne.

Læs også
Top job