Serier

Arbejdsgiverbetalt coronatest bliver alligevel skattefri

Skatteminister Morten Bødskov er på vej med et lovforslag, der skal ændre reglerne, så medarbejdere undgår et skattesmæk, hvis arbejdsgiveren betaler for coronatest.

Corona rammer verden
Et nyt lovforslag fra skatteminister Morten Bødskov skal ændre reglerne, så arbejdsgiverbetalte coronatest i alle tilfælde blive skattefri for medarbejderne. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skattestyrelsen vender på en tallerken og fastslår nu, at medarbejdere alligevel ikke risikerer at skulle betale skat, hvis arbejdsgiveren betaler for en coronatest.

Af et såkaldt styresignal fra Skattestyrelsen fremgår det ellers, at arbejdsgiverbetalte coronatest i en række tilfælde vil være skattepligtige.

Kun hvis testen foretages af hensyn til virksomhedens drift, og medarbejderen ikke kan arbejde hjemmefra, vil en arbejdsgiverbetalt coronatest ifølge styresignalet være skattefri.

Juridisk direktør i Skattestyrelsen Karin Degnboel Thostrup slår dog nu fast, at man heller ikke skal betale skat af en coronatest, hvis man kan arbejde hjemme.

»Jeg kan med sikkerhed sige, at medarbejdere ikke skal frygte at blive beskattet af en coronatest, som de får af hensyn til arbejdet. Hvis en arbejdsgiver af hensyn til arbejdet betaler en test for en medarbejder, skal der ikke ske beskatning – heller ikke, selvom de arbejder hjemmefra,« siger hun i en pressemeddelelse.

Samtidig oplyser hun, at skatteminister Morten Bødskov er på vej med et lovforslag, som helt vil undtage arbejdsgiverbetalte coronatest fra skattepligt.

»For at undgå enhver tvivl og samtidig give mulighed for, at arbejdsgivere i denne helt særlige situation – hvor alle kræfter skal sættes ind på at bremse en pandemi – også kan dække udgifter af mere privat karakter, har Skattestyrelsen fået oplyst, at skatteministeren vil fremsætte lovforslag om en særlig skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte covid-19-tests,« lyder det fra Karin Degnboel Thostrup.

Pressemeddelelsen meddeler derimod intet om arbejdsgiverbetalte mundbind. Som Finans beskrev mandag, kan mundbind betalt af arbejdsgiveren også medføre et skattesmæk ifølge Skattestyrelsens styresignal.

Det gælder ikke mundbind, som stilles til rådighed på arbejdspladsen og for alle medarbejdere, men vil ifølge styresignalet gælde mundbind til privat brug som f.eks. til at komme til og fra arbejde.

Skattestyrelsen oplyser dog til Finans, at mundbind også vil blive omfattet af det kommende lovforslag og gjort skattefri.

BRANCHENYT
Læs også