Serier

Danmark holder lukket i endnu tre uger

Regeringen er klar til at forlænge de nuværende restriktioner til den 7. februar.

Corona rammer verden
Skolebørnene skal også i de næste tre uger passe deres hjemmeskole ved computeren - her er det Ville Bidstrup på ni år, som er i gang.
Foto: Stine Bidstrup.

Yderligere tre uger skal danskerne blive hjemme så meget som muligt, skolebørnene skal lære via computer, og der bliver hverken åbnet for en tur i biffen eller på café.

Sådan tegner den nærmeste fremtid, når regeringen senere onsdag offentliggør beslutningen om at forlænge de nuværende restriktioner, erfarer Jyllands-Posten fra flere forskellige kilder.

Statsminister Mette Frederiksen har i flere omgange - senest i Folketingssalen tidligere onsdag - forberedt befolkningen på, at den nuværende nedlukning ikke slår til, hvis coronasmitten skal holdes i ave.

Ikke mindst er sundhedsmyndighederne og regeringen bekymrede for den meget smitsomme, engelske mutation, som allerede er i Danmark, skal sprede sig yderligere og i yderste konsekvens lamme sundhedsvæsenet.

Også skolebørnene må regne med at blive hjemme til den 7. februar, selv om det har været på tale at lade de mindske klasser op til 4. klasse komme lidt tidligere i skole end deres ældre kammerater, men den model har regeringen fravalgt.

Sundheds- og Ældreministeriet har indkaldt til pressemøde om »status på covid-19 i Danmark og forlængelse af tiltag og restriktioner« klokken 19.00 onsdag.

BRANCHENYT
Læs også