Efter minkavlerne venter milliard erstatning til Brexit-ramte fiskere

Brexit-aftalen kapper op til 43 pct. af værdien af de kvoter, som danske fiskere har købt og baseret deres virksomhed på. Nu forventer fiskerne "fuld erstatning".

Brexit-aftalen reducerer ifølge Danmarks Fiskeriforening værdien af de kvoter, som fiskerne har købt og betalt, med 1,5 mia. kr. Derfor kræver fiskerne erstatning i den størrelsesorden i forhandlingerne med regeringen. Arkivfoto: René Schütze.

Efter at have åbnet statskassen og sendt op imod 19 mia. kr. i retning af de danske minkavlere, venter opgørelsen af en ny milliard regning til et hårdt ramt erhverv på regeringen. De danske fiskere fik kort før jul deres kvoter beskåret med op til 43 pct., da EU og Storbritannien til sidst blev enige om en skilsmisseaftale.

De fiskekvoter, som fiskerne har betalt - i nogle tilfælde - flere millioner kroner for og baseret deres virksomhed på, blev med ét langt mindre værd, og det er ifølge Danmarks Fiskeriforening om ikke ekspropriation så i hvert fald en situation, der berettiger erstatning...

Læs også
Top job