Serier

Topøkonom forsvarer milliarddyr ny teststrategi

Det giver god mening at investere i at teste danskerne to gange om ugen, hvis det betyder genåbning for store skolebørn og butikker, lyder det fra tidligere overvismand.

Corona rammer verden
Tidligere overvismand og nuværende medlem af regeringens referencegruppe af sundhedsfaglige og økonomiske eksperter vedrørende corona professor Michael Svarer, mener, at cost-benefit-analysen holder ved at kombinere en forsigtig genåbning med to ugentlige test af de grupper, der lukkes ud i samfundet igen. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.

100 mia. kr. Det er indtil videre den eneste konkrete beregning af, hvad det vil koste at masseteste danskerne to gange om ugen, sådan som regeringen har lagt op til. Det lyder unægteligt af mange penge, men slå koldt vand i blodet, siger tidligere overvismand, professor Michael Svarer.

Han vurderer, at massetest - trods prisen - kan give samfundsøkonomisk god mening her og nu, hvis det betyder, at det inden længe bliver muligt at genåbne f.eks. skolerne for de større skolebørn og dele af detailhandlen...

BRANCHENYT
Læs også