Serier

Her er den nye vaccinekalender efter ændret vaccinationsplan

Her i artiklen kan du se, hvordan din vaccinationsgruppe bliver påvirket af den nye udskydelse i vaccineudrulningen.

Corona rammer verden
Øksnehallen er et af de helt store vaccinesteder i Danmark - med dagens nyheder ser der ud til at skulle holdes åbent noget længere, end det blev antaget førhen. Foto: Stine Bidstrup

Fredag leverede Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen en nedslående nyhed om vaccineplanen for Danmark.

På grund af diverse leveranceproblemer, har man nemlig været nødt til at skrue på planen, så det nu ser ud til, at de sidste danskere først vil være færdigvaccineret 18. juli - før i dag var 27. juni sat som slutdato.

Ændringen i vaccinekalenderen rammer ikke ens for alle. For eksempel bliver der kun skubbet én uge på planen for, hvornår gruppe 5 (personer i særligt øget risiko) og gruppe 6 (udvalgte pårørende) vil være færdigvaccinerede.

Imens bliver datoen for, hvornår gruppe 4 (frontpersonale) forventes færdigvaccineret, skubbet med halvanden måned. En lignende forsinkelse forventes for gruppe 11 (samfundskritiske funktioner).

Nogle af de forlængede perioder kan også forklares ved, at myndighederne har åbnet for at strække perioden mellem 1. og 2. stik med vaccinen fra Astrazeneca.

Her kan du se, hvordan der er blevet ændret i kalenderen:


Sådan er der ændret for din gruppe

Gruppe 1. Ældre i plejebolig: Ingen ændring - her er der allerede færdigvaccineret.

Gruppe 2. Ældre over 65 med behov for pleje: Ingen ændring - planen for færdigvaccination i midten af marts forventes at blive overholdt.

Gruppe 3. Ældre over 85 år: Ingen ændring - planen for færdigvaccination i midten af marts forventes at blive overholdt.

Gruppe 4. Frontpersonale: Her forventes der en lang udskydelse af færdigvaccination. Før var den forventede afslutning omkring første uge af april - nu er den ved sidste uge af maj.

Gruppe 5. Særligt øget risiko: Slutdato skubbes én uge til første uge af april.

Gruppe 6. Udvalgte pårørende: Slutdato skubbes én uge til første uge af april.

Gruppe 7. 80-84 år: Slutdato skubbes med over en måned til slutningen af maj.

Gruppe 8. 75-79 år: Slutdato skubbes med en måned til slutningen af maj.

Gruppe 9. 65-74 år: Slutdato skubbes med en måned til midten af juni.

Gruppe 10. Personer under 65 år i øget risiko: Slutdato skubbes med en måned til midten af juni.

Gruppe 11. Personer i samfundskritiske funktioner: Startdato skubbes en uge frem og slutdato rykkes med over en måned til sidste uge af juni.

Gruppe 12. Øvrige personer over 16 eller 18 år: Startdato rykkes en uge frem og slutdato rykkes med tre uger til ca. 18 juli.BRANCHENYT
Læs også