Serier

Nye coronavaner kan have banet vejen til lavere sygefravær

Standerne med håndsprit bliver stående, og øget bevidsthed om hygiejne kan få danskernes sygefravær ned, lyder det fra arbejdspladser, forskere og ministeren.

Corona rammer verden
Rema 1000 på Møllevangs Allé i Aarhus V har lige som andre supermarkeder har holdt åbnet under hele coronapandemien – og dermed har ekspedienter som Suzana Maasrani været en del af frontlinjepersonalet. 
Foto: Søren Vendelbo Sygefraværet er faldet generelt set under coronakrisen. Både i stat og kommune, men også i discountbutikkerne hos Rema 1000 som på trods af coronapandemien har haft rekordlavt sygefravær i både 2020 og 2021.Foto: Søren Vendelbo Sygefraværet er faldet generelt set under coronakrisen. Både i stat og kommune, men også i discountbutikkerne hos Rema 1000 som på trods af coronapandemien har haft rekordlavt sygefravær i både 2020 og 2021.Foto: Søren Vendelbo Skærme, mundbind, sprit og afstand har længe været en del af dagligdagen i Rema 1000 og HR-direktør i supermarkedskæden Michael Schou vurderer, at flere af tiltagene er kommet for at blive. Foto: Søren Vendelbo Sygefraværet er faldet generelt set under coronakrisen. Både i stat og kommune, men også i discountbutikkerne hos Rema 1000 som på trods af coronapandemien har haft rekordlavt sygefravær i både 2020 og 2021.Foto: Søren Vendelbo Sygefraværet er faldet generelt set under coronakrisen. Både i stat og kommune, men også i discountbutikkerne hos Rema 1000 som på trods af coronapandemien har haft rekordlavt sygefravær i både 2020 og 2021.Foto: Søren Vendelbo Rema ekspedient: Suzana Maasrani
    Sygefraværet er faldet generelt set under coronakrisen. Både i stat og kommune, men også i discountbutikkerne hos Rema 1000 som på trods af coronapandemien har haft rekordlavt sygefravær i både 2020 og 2021.Foto: Søren Vendelbo

Selv når coronapandemiens umiddelbare fare er forduftet, vil der ved indgangen til dit lokale Rema 1000-supermarked stå en spritdispenser. Mundbindet forsvinder forhåbentlig, men det med at nudge kunderne til at holde afstand og gøre ekstra rent er kommet for at blive, vurderer HR-direktør Michael Skou.

»Vi har sprittet af og haft bedre hygiejne og været gode til at holde afstand. Målet var at undgå at blive smittet med corona, men det har bragt vores sygefravær ned på et rekordlavt niveau, så jeg håber, at der er noget af det, der hænger ved,« siger Michael Skou. ..

Læs også