Serier

Sydafrikansk coronavariant kan smutte uden om Pfizer-vaccine

Den vaccine, som langt de fleste danskere er vaccineret med, har huller i panseret mod den sydafrikanske coronavarinat, som myndighederne kæmper for at holde nede i Danmark.

Corona rammer verden
Arena Nord i Frederikshavn var et af de steder, som var med, da 100.000 danskere 12. april blev vaccineret på én dag. I alt har mere end en million danskere nu fået første stik, men Pfizer-vaccinen er ikke helt så effektiv mod den sydafrikanske coronavariant, viser et nyt studie fra Israel. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Vaccinationen af borgere på vaccinationsstedet i Arena Nord i Frederikshavn, mandag den 12. april 2021. 10.000 nordjyder vaccineres på én dag som en del af forsøget med at massevaccinere i alt 100.000 borgere i hele landet. Som noget helt særligt har Region Nordjylland indgået et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus, som sender en trio eller kvartet, der tager på musikalsk tour til alle 11 nordjyske kommuner, hvor der foregår vaccination i perioden 12. april til og med 20. april.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Onsdag den 6.1.2020 blev beboere og sundhedspersonale på Lillevang Plejecenter i Farum vaccineret mod covid-19 første gang. 
Speciallæger i Almen Medicin læge Betina Uhrenfeldt (gul) og Tenna Lützhøft stod for vaccinationerne. Her venter Jan Brandi på et stik.
Foto: Stine Bidstrup Onsdag den 6.1.2020 blev beboere og sundhedspersonale på Lillevang Plejecenter i Farum vaccineret mod covid-19 første gang. 
Speciallæge i Almen Medicin Tenna Lützhøft vaccinerer en beboer.
Foto: Stine Bidstrup

Mens nu godt en million danskere har fået i hvert fald første vaccinestik mod corona, viser et nyt israelsk studie, at Pfizer-vaccinen, som langt de fleste danskere er vaccineret med, beskytter knap så godt mod den sydafrikanske variant, B1351.

I Israel, som er langt fremme med vaccination af befolkningen, og hvor man vaccinerer med Pfizer-vaccinen, viser studiet, at de israelere, som får corona, selv om de er vaccineret, i højere grad end ikke-vaccinerede bliver ramt af den sydafrikanske variant...

BRANCHENYT
Læs også