Politik

Lobby- og svindelsag har rystet Storbritannien

Den tidligere premierminister David Cameron har kæmpet for at redde et finanshus, hvis største kunde nu undersøges af det britiske bagmandspoliti.

Den tidligere premierminister David Cameron forsøgte at presse den nuværende regering til at redde finanshuset Greensill, som han selv havde investeret i. Foto: Hannah McKay/Reuters Et videofoto af Lex Greensill, da han blev afhørt af en undersøgelseskomité. 
Lex Greensill arbejdede først gratis for David Cameron, siden hyrede ham som konsulent, og som nu er gået ned med sit finansfirma. Firmaet største kunde var stålkoncernen GFG. 
Foto:  PRU / AFP) Stålværket i Rotherham i det nordlige England var blot et af flere, som blev reddet af britisk stålindustris frelser, Sanjeev Gupta. 
Arkivfoto: REUTERS/Nigel Roddis FILE PHOTO: The GFG Alliance flag flies at the completion of a 330 million pound deal to buy Britain's last remaining Aluminium smelter in Fort William Lochaber Scotland, Britain December 19, 2016. REUTERS/Russell Cheyne//File Photo

LONDON

Tag en tidligere konservativ premierminister med tætte forbindelser til toppen af den britiske regering. Tilsæt en falleret finansmand samt en forretningsmand, der undersøges af bagmandspolitiet i London. Dertil et industri-imperium, der er ved at kollapse, hvilket kan koste tusindvis af arbejdspladser samt et milliardtab til bl.a. en stor schweizisk bank. ..

BRANCHENYT
Læs også