Politik

Her skal fire nye skattecentre ligge

Ifølge skatteminister Morten Bødskov skal de fire nye centre ligge i Ringe, Svendborg, Slagelse og Frederikshavn. De fire byer kan dermed se frem til 100-150 nye statslige arbejdspladser hver. 

Skatteminister Morten Bødskov skal sammen med statsminister Mette Frederiksen præsentere planerne for fire nye skattecentre fredag eftermiddag. Foto: Jens Dresling/Polfoto.

Henover de kommende år skal fire nye skattecentre etableres rundt om i landet.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse. Statsminister Mette Frederiksen og skatteminister Morten Bødskov skal på et kort pressemøde præsentere planerne for de nye centre fredag kl. 16.

På forhånd har skatteministeren dog afsløret, at de nye centre kommer til at ligge i Ringe, Svendborg, Slagelse og Frederikshavn. De fire byer kan dermed se frem til 100-150 nye statslige arbejdspladser hver.

Det skriver TV2 Fyn.

»Med yderligere 500 medarbejdere fordelt på de fire skattecentre i Ringe, Slagelse, Svendborg og i Frederikshavn vil vi være et stort skridt tættere på at nå målene med den samlede reform af skattekontrollen og samtidig sikre en skatteforvaltning, der er endnu bedre repræsenteret i hele Danmark,« siger Morten Bødskov (S) til mediet.

De nye skattecentre bliver etableret som en del af regeringens målsætning om at styrke skattekontrollen markant i hele landet. Regeringen vil oprette i alt otte nye skattecentre med 1.000 ekstra medarbejdere. De første to er åbnet i Fredericia og Frederikssund, og de næste skal åbne i år i Viborg og Esbjerg.

Vækker glæde

Og nu er lokationerne for de sidste fire altså også fastlagt. I Frederikshavn vækker udsigten til ca. 125 nye arbejdspladser glæde:

»Det er med til at fastholde flere familier i kommunen. Hvis 50 personer overvejer at flytte væk fra området og i stedet vælger at blive boende, fordi der kommer jobs, så vil det med deres familie og børn være med til at fastholde flere hundrede borgere i kommunen,« siger Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Frederikshavn til TV2 Nord.

I Slagelse udtrykker borgmester John Dyrby Paulsen (S), ligeledes glæde over beslutningen over for TV 2 Øst:

»Det understreger, at Slagelse er i rivende udvikling. At man placerer sådan et højtspecialiseret Skattecenter i Slagelse skyldes, man punkt et; kan lide placeringen infrastrukturmæssigt. Punkt to; man ved også, man kan rekruttere de medarbejdere, der skal til – også fra lokalområdet. Det er 125 højspecialiserede medarbejdere,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også