Politik

Bilejere har et bjerg af ubetalte dagbøder: »Vi var tidligt i processen klar over, at der vil være borgere, som ikke kan eller vil betale«

Uforsikrede bilister ser stort på nye regler om dagbøder. Af en samlet bøderegning på godt 1,2 mia. kr. er der på to år blot betalt 135 mio. kr., viser nye tal.

De seneste to år har forsikringsselskabernes garantifond DFIM stået for driften af et lovpligtigt dagbødesystem for uforsikrede bilister. Bøderne er mange. Det er betalingerne ikke, viser nye tal. Foto: René Schütze.

Det hele var overstået på 35 minutter, da Folketinget den 20. marts 2018 første gang drøftede et lovforslag om dagsgebyrer som et effektivt middel mod forsikringsspøgelser på vejene.

»Som det fremgår af lovforslaget, forventer jeg, at dagsgebyret ved bekendtgørelse bliver fastsat til 250 kr. Det lyder måske umiddelbart voldsomt, men formålet med ordningen er netop, at dagsgebyrerne i vidt omfang skal kunne dække DFIM’s udgifter og samtidig motivere til forsikringstegning,« forklarede daværende trafikminister Ole Birk Olesen (LA) fra talerstolen om det nye dagbødesystem, som forsikringsbranchen havde bragt i spil overfor regeringen...

Læs også
Top job