Politik

Thorning udnævnte minister trods sexchikanesag – og ville gøre det igen

I en ny bog opfordrer Helle Thorning-Schmidt til nultolerance over for seksuel chikane. Men i et interview forsvarer hun, at topsocialdemokrat fik ministerpost trods en kendt sexchikanesag.

Helle Thorning-Schmidt mener, at en sexchikanesag i hendes tid som S-formand blev håndteret efter bogen og den tids standarder. Hun fortryder imidlertid i dag, at der blev lavet en tavshedsklausul. Foto: Joachim Ladefoged Portræt af Helle Thorning-Schmidt i hendes hjem i London i anledning af en ny bog, hun udgiver. Folketinget: Opfølgning på Carsten Hansen-sagen.
Minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen konfronteres med en sag om sexchikane mod en ung sekretær.

Helle Thorning-Schmidt, tidl. socialdemokratisk formand og den første kvindelige statsminister i danmarkshistorien, frygtede, at flertallet bag hendes regering ville vakle, hvis ikke hun fandt en ministerpost til topsocialdemokraten Carsten Hansen, som året forinden havde indgået et forlig med en sekretær i en sexchikanesag.

Det fortæller hun i et interview med Jyllands-Posten ifm. lanceringen af sin nye bog, ”Blondinens betragtninger – om køn, feminisme og #metoo”, hvor der blæses til kamp mod sexisme...

Læs også