Politik

Ministre, embedsmænd og faktapapiret sagde, at minkbranchen blev lukket – hvorfor har Mette Frederiksen nægtet det lige siden?

Nye oplysninger sår tvivl om statsminister Mette Frederiksens forklaring i minksagen. Gennem hele forløbet har hun forsvaret sig med, at regeringen besluttede at aflive alle mink – og ikke at nedlukke erhvervet. Men det modsiges af udtalelser fra hendes egne ministre, embedsmænd og en hidtil ubeskrevet brik i sagen.

Statsminister Mette Frederiksen besøgte sidste år en minkfarm ved Kolding efter beslutningen om at aflive alle mink i Danmark. Arkivfoto: Mads Niessen/Ritzau Scanpix Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til smser i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Den 4. november 2020 meddelte regeringen på et pressemøde, at alle mink i landet skulle aflives. Det skete via videolink for ikke at samle ministrene, fordi epidemien var nået ind på Christiansborg og ind i regeringen, hvor justitsminister Nick Hækkerup var konstateret smittet. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

K-formand Søren Pape stod forvirret og fægtede med de sammenklipsede papirer fra sin plads i folketingssalen.

»Det forstår jeg simpelthen ikke,« sagde han...

Læs også
Top job