Politik

Danske Medier kritiserer Simon Kollerup for at være for langsom i kampen mod techgiganterne

Erhvervsministeren og hans nordiske kollegaer beskyldes for at undervurdere muligheden for at regulere techgiganter som Facebook efter den seneste tids afsløringer.

Simon Kollerup mener, at der fra de nordiske landes side kæmpes en brav kamp for at få andre lande til at være lige så ambitiøse, som han mener, at de nordiske lande er i reguleringen af techgiganterne. Foto: Jens Dresling

De nordiske medieorganisationer, herunder Danske Medier, kritiserer i et opråb, at de nordiske ministre risikerer at misse en oplagt mulighed for at regulere techgiganter som Facebook og Google.

Det skriver Politiken.

Det sker efter flere måneders afsløringer af, at Facebook blandt andet prioriterer hadefuldt indhold og såkaldt blød porno og promoverer dette til techgigantens brugere, fordi sådant indhold skaber større interaktion

»Afsløringerne af Facebook har chokeret både almindelige mennesker og politikere. Derfor er der lige nu enormt gode muligheder for virkelig at gøre noget. Og jeg er bange for, at Simon Kollerup og de andre nordiske ministre ikke helt har forstået, hvad de har fat i her. De virker meget defensive. Derfor er vi i den nordiske mediebranche gået sammen om appellen,« siger Mads Brandstrup, direktør i Danske Medier, til avisen.

Simon Kollerup afviser kritikken fra Mads Brandstrup og mener ikke, at hverken han eller kulturministeren har sovet i timen. Han mener, at der kæmpes en brav kamp for at få de andre landes regeringer til at være lige så ambitiøse, som han mener, at de nordiske lande er.

»Vi har alle sammen den udfordring i politik, både i Danmark og andre steder, at vi ikke er foran bolden, når det gælder om at sikre det vigtige: Demokratiet, og at det er politikere, der skaber rammen for, hvordan vores samfund skal udvikle sig,« siger han til Politiken.

Læs også
Top job