Serier

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Tusindvis sidder i kø til vacciner efter comeback til coronapas

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at ikke-vaccinerede ikke må ødelægge det for resten.

Corona rammer verden

Der er mandag klokken 21 knap 8000 i kø for at booke tid til en vaccine. Det fremgår af hjemmesiden vacciner.dk.

Køen er opstået, efter at regeringen mandag aften har varslet, at man genindfører coronapas og igen har opfordret uvaccinerede til at tage stikket.

Kravet om coronapas kommer til at gælde på restauranter, barer og diskoteker samt større arrangementer, hvis der er mere end 200 deltagere indendørs og 2000 udendørs.

Man får et gyldigt coronapas, hvis man er vaccineret, tidligere har været smittet eller kan fremvise en negativ test.

På pressemødet gjorde statsminister Mette Frederiksen et stort nummer ud af at opfordre ikke-vaccinerede til at få bestilt en test.

– De bærer ansvaret for hele det danske samfund lige nu. Vi er et godt samfund, der har fået meget af det liv tilbage, som mange andre lande ikke har.

– Regeringen står side om side med de knap 90 procent, som gør, som man skal. Den sidste gruppe skal ikke ødelægge det for resten, siger Mette Frederiksen på et pressemøde.

Blandt alle de personer over 12 år, der er inviteret til vaccination, er 86 procent færdigvaccineret. Yderligere 1,4 procent har fået taget første stik, viser en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Det svarer til, at omkring 650.000 personer i Danmark over 12 år ikke er vaccineret.

Hos Sundhedsstyrelsen siger direktør Søren Brostrøm, at udsigten til et meget belastet sygehusvæsen er det, der betyder mest for Sundhedsstyrelsen, når det kommer til at anbefale at genindføre coronapas.

– Det er den fagligt set væsentligste driver, i forhold til at vi skal have de her tiltag, siger Søren Brostrøm.

- Hvis der var flere vaccinerede, kan det være, at vi måske kunne have undgået det, siger han på pressemødet.

Læs også
Top job