Politik

Folketinget har fået en vagthund med muskler – og den bider fra sig

Statsministeriets telefoner skulle dobbelttjekkes, mente kommission. Det nye kontrolorgan roses for åbenhed, men har for travlt ifølge advokat.

Departementschef Barbara Bertelsen er en af fire topfolk i Statsministeriet, der har slettet sine sms'er automatisk. Minkkommissionen meddelte den 11. november, at den ville lave kontrolgennemgang af telefonerne, hvis det lykkedes at genskabe noget. Det gjorde det ikke. Afhøringen af statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen i Minkkommissionen i Retten på Frederiksberg.  Her guides hun væk fra pressen af ledende presserådgiver i Statsministeriet Peter Utzon. Landsdommer Michael Kistrup er formand for Tilsynet med Efterretningstjenesterne. Landsdommer Michael Kistrup er formand for Tilsynet med Efterretningstjenesterne. Landsdommer Michael Kistrup er formand for Tilsynet med Efterretningstjenesterne.

For nylig modtog Statsministeriet en mail fra Minkkommissionen.

Egentlig var aftalen, at telefonernes ejere skulle scrolle deres sms’er igennem, at de selv skulle vurdere, hvilke beskeder der var relevante at udlevere til undersøgelsen af minksagen, og at kommissionen efterfølgende kunne lave en slags stikprøvekontrol for at tjekke, at alt var, som det skulle være...

Læs også
Top job