Politik

Socialdemokratiets strategi er på spil efter valgnederlaget

Tabet af vælgere i storbyerne var til at at forudse, men provinsen svigtede, og De Konservative buldrede frem. Nu spørges der: Kan socialdemokraternes strategi bære et folketingsvalg?

Statsminister Mette Frederiksen i dialog med en vælger i Vordingborg på valgdagen den 16. november. Her gik Socialdemokratiet tilbage ved kommunalvalget. Flere i partiet er bekymrede over, at det ikke er lykkedes at vinde provinsen. Foto: Mads Nissen KV21. Kommunalvalg. Plakater til kommunalvalg og regionsrådsvalg hænges op. Langebro, Konservative. OBS: Nyest redigerede version! Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, holdt 1. maj taler i i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Her i Aarhus. 

Socialdemokratiet mangler en vare, som kan tiltrække de mange unge studerende og appellere til vælgere i storbyerne. Det er den foreløbige konklusion blandt socialdemokrater, efter at partiet gik markant tilbage ved kommunalvalget den 16. november.

»Aalborg er en uddannelsesby, og det betyder, at der er mange unge stemmer. Nogle af de landspolitiske udspil siger ikke unge i en storby så meget. Vi er et parti, der bærer regeringen, og som bærer hele samfundet. Man kan godt spekulere på, om der er noget til det segment med unge vælgere,« lyder det fra Jens Larsen Pedersen, formand for Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aalborg Kommune...

Læs også
Top job