Serier

Endnu en jul i coronaens skygge med restriktioner og afstand

Lukkede teatre, biografer og legelande skal sammen med arealkrav i butikkerne dæmpe aktiviteten i samfundet – og den eksplosive stigning i coronasmitten, som hver dag slår nye rekorder. Danskerne er tilsyneladende klar til endnu en omgang restriktioner, men en professor er ikke sikker på, at den delvise nedlukning slår til.

Corona rammer verden
Ægteparret Bernhard Tommerup og Bess Kristoffersen, der er indehavere af hattebutikken Petitgas i Købmagergade i København, kan godt mærke, at julehandlen ikke er den samme som for tre år siden. Foto: Liv Møller Kastrup På trods af den stigende coronasmitte holder Preben og Ruth Kristoffersen jul med familien, som de plejer. Men bekymringen for smitte ligger i baghovedet, selv om de begge har fået tredje stik. Foto: Liv Møller Kastrup I Petitgas forsøger ejerne at holde smitten nede ved at bære mundbind og lade døren stå åben, så der kommer bedre udluftning i den lille hattebutik. Foto: Liv Møller Kastrup

En mand nynner melodien til »Sikken Voldsom Trængsel og Alarm«, mens han med raske skridt møver sig gennem slutspurten i det københavnske julegaveræs.

På Kongens Nytorv får Ruth og Preben Kristoffersen et glas gløgg med udsigt til både Magasin og en jul med skærpede restriktioner. Men det tager de med løftet pande. ..

Læs også
Top job