Politik

Inger Støjberg i sms til Jyllands-Posten: Jeg stiller ikke op som DF-formand

Efter måneders bejlen afviser Inger Støjberg nu, at hun stiller op til formandsvalget i Dansk Folkeparti. Deadline for at melde sig i ræset udløber ved midnat, og alt tyder nu på, at de fire opstillede kandidater bliver Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Erik Høgh-Sørensen og Merete Dea Larsen.

Inger Støjberg bliver ikke Dansk Folkepartis næste formand. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Nu står det klart: Inger Støjberg stiller ikke op som formand for Dansk Folkeparti.

Det oplyser den tidligere Venstre-næstformand i en sms til Jyllands-Posten.

»Ja,« svarer hun på spørgsmålet om, hvorvidt hun endegyldigt har besluttet sig for ikke at melde sig som formandskandidat i det kriseramte parti.

Steen Thomsen, partisekretær i Dansk Folkeparti, bekræfter ligeledes, at Inger Støjberg ikke kommer til at melde sig til kampvalget om at blive DF-formand.

Deadline for at melde sit kandidatur udløber ved midnat. Fire kandidater har meldt sig på banen: Næstformand Morten Messerschmidt, eks-udlændingeordfører Martin Henriksen, byrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen og det tidligere folketingsmedlem Merete Dea Larsen.

Tidligere på dagen sendte Inger Støjberg en mail til Dansk Folkepartis folketingsgruppe, hvor hun takker for partiets støtte under rigsretssagen, der endte med en 60 dages ubetinget fængselsdom.

Heri skriver Inger Støjberg, at hun glæder sig til »på den ene eller anden måde« at blive en del af Folketinget igen:

»I må love mig, at I passer rigtigt godt på hinanden, og så vil jeg glæde mig til – på den ene eller anden måde – at blive en del af Folketinget igen«.

Flere i Dansk Folkepartis absolutte top har ellers opfordret Inger Støjberg til at melde sig under DF’s faner. Afgående formand Kristian Thulesen Dahl har eksempelvis sagt, at hun »vil kunne gå ind i partiet som det mest naturlige«.

Flere folketingsmedlemmer har også sagt, at de gerne ser Inger Støjberg som formand – men må altså nu vælge en af de fire opstillede kandidater.

Dansk Folkeparti vælger sin næste formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning den 23. januar.

Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen stod der, at Inger Støjberg fik en betinget dom i Rigsretten. Der skulle have stået ubetinget. Det er nu rettet.

Læs også
Top job