Politik

Undersøgelse: Corona gør hver femte HK'er utryg ved at gå på arbejde

Frygten for at få corona sidder i mange privat ansatte HK'ere, når de går på arbejde, viser en ny medlemsundersøgelse. Hver tredje ville ønske, at arbejdsgiveren måtte kræve vaccination.

Godt halvdelen, helt præcis 51 pct., af de privat ansatte HK'ere har en arbejdsgiver, der kræver coronapas. Det er dog ikke nok til at betrygge alle. Hver femte medlem af HK Privat er utryg ved at møde op på arbejdspladsen i den aktuelle coronasituation. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

Smittetallene sætter rekorder, og familie, venner og kollegaer får corona i disse uger. Det får mange kontoransatte til at føle sig utrygge ved at gå på arbejde, viser en ny medlemsundersøgelse foretaget af Epinion for fagforeningen HK Privat, som dækker 110.000 administrative medarbejdere samt bl.a. laboranter, grafikere og it-medarbejdere.

Hvert femte medlem svarer i undersøgelsen, at vedkommende er enten utryg eller meget utryg ved at møde ind på arbejde i den aktuelle coronasituation. Interviewene er foretaget i perioden 3. til 9. januar...

Læs også
Top job