Politik

Aftale på vej: Pensionister kan arbejde uden modregning

Aftale på vej om, at pensionister kan arbejde uden at der bliver modregnet i folkepensionen, oplyser Dansk Folkepartis Bent Bøgsted. Faglige Seniorer: Kæmpe landvinding

Christian Hagensen på 65 år arbejder på sit kontor, han er pensioneret sælger og er gået ned på 4 dage om ugen. Foto: Joachim Ladefoged.

Fra næste år vil arbejde ikke blive trukket i pensionen.

Det oplyser Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Det er pres fra Dansk Folkeparti, der i forhandlinger med regeringen har fået kravet igennem.

”Mange pensionister vil gerne arbejde, men bliver modregnet, så det faktisk ikke kan betale sig. Nu ser det ud til, at vi får regeringen med på at fjerne så meget af modregningen, at det kan svare sig at have et arbejde uden at pensionisten behøver holde øje med, om det kan svare sig,” fortæller Bent Bøgsted om aftalen, der sandsynligvis får virkning fra 1. januar 2023.

Hos Danmarks næststørste ældreorganisationen Faglige Seniorer kan man næsten ikke få armene ned efter udmeldingen fra Bent Bøgsted.

”Det er ganske enkelt fremragende, at politikerne nu fjerner modregningen, sådan at pensionister kan tjene, hvad de vil, uden at blive modregnet i folkepensionen. Den helt urimelige modregning af arbejdsindtægt i folkepensionen har i mange år været den vigtigste mærkesag for Faglig Seniorer. Vi har talt med politiker efter politiker om denne sag, hvor vi ofte har stået helt alene. Så jeg kan næsten ikke få hænderne ned. Det er en kæmpe landvinding,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

Ifølge Faglige Seniorer oplever mange pensionister, der arbejder, at de har haft en sammensat marginalskat på over 80 procent på grund af modregningen. De har altså haft mindre end 20 kroner til sig selv, hver gang de tjente 100.

I dag er det muligt for folkepensionister at tjene 122.000 kroner inden der sker modregning.

Ifølge Bent Bøgsted er der ikke sat en ny beløbsgrænse, ”men den vil være så høj, at det for langt de fleste vil kunne betale sig at arbejde uden modregning”.

Aftalen med regeringen vil ifølge Bent Bøgsted også betyde, at reglerne om gensidig forsørgerpligt fjernes, så indkomst ikke fremover vil få betydning for folkepensionister, der er gift med en person i arbejde.

”For mange opleves det som en stor uretfærdighed, at en ægtefælles indkomst ved give modregning i folkepensionen. Det får vi nu gjort op med og fjernet,” fortæller Bent Bøgsted til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Læs også
Top job