Politik

Pia Kjærsgaard: Thulesen burde gå af med værdighed

Kort før formandsvalget søndag fyger det med beskyldninger mellem de to første formænd for Dansk Folkeparti.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Pia Kjærsgaard har været igennem meget i dansk politik, men den aktuelle kamp om formandsposten i Dansk Folkeparti er den værste valgkamp, hun har oplevet, siger hun.

Pia Kjærsgaard er uenig med afgående formand Kristian Thulesen Dahl, som tidligere søndag sagde, at Pia Kjærsgaard har blandet sig for meget.

- Jeg forstår ikke rigtigt, at han på dagen i dag, hvor Kristian skulle gå af med værdighed, i stedet for skyder på andre.

- Han burde se tilbage på sin egen tid og sige, at nu har han haft sin tid, og nu vil han være en del af folketingsgruppen og være loyal, siger hun.

Pia Kjærsgaard kan ikke pege på ét bestemt tidspunkt, hvor deres forhold led skade, men hun siger, at det er naturligt, at folk bliver frustrerede, når det går dårligt for partiet.

Hun afviser, at hun har blandet sig for meget og fremhæver, at hun var formand for Folketinget i fire år, hvor hun havde fokus på den opgave.

Pia Kjærsgaard pointerer dog, at hun som folketingsmedlem har haft ret til at kommentere partiets udvikling.

Tidligere søndag tog Kristian Thulesen Dahl bladet fra munden.

- Det er ingen hemmelighed, at Pia har haft lyst til at sidde i baggrunden de seneste år og styre tingene. Det skaber noget forvirring, sagde han.

Dansk Folkeparti blev stiftet i asken efter Fremskridtspartiet, som blandt andet huskes for et tumultarisk årsmøde i 1995. Dengang gik partiet op i sømmene med personangreb og beskyldninger, der føg gennem luften.

Alligevel fremhæver Kjærsgaard den aktuelle valgkamp i Dansk Folkeparti som særlig beskidt:

- Det var slemt i Fremskridtspartiet, men det her er det værste. Det havde jeg aldrig forestillet mig, siger hun.

Søndag er der valg til formandsposten i Dansk Folkeparti. Valgkampen har været uskøn og fyldt med personangreb, har flere kandidater erkendt.

De bedyrer dog alle sammen, at de vil samle partiet, hvis de bliver valgt. Men flere medlemmer frygter at blive smidt ud af partiet, alt efter hvem der bliver formand.

Favoritten Morten Messerschmidt, outsideren Merete Dea Larsen og førsteudfordreren Martin Henriksen stiller op.

Læs også
Top job