Politik

Krisemøde i 3F: Formand Per Christensen forlader sin post efter skandale

Afsløringer af opsigtsvækkende forhold i formandens privatliv betyder, at Per Christensen nu trækker sig fra sin toppost i landets største fagforening.

Forbundsformand Per Christensen  er fortid, efter at en række opsigtsvækkende forhold er blevet afdækket i Per Christensens privatliv. Arkivfoto: Jens Dresling.

3F’s forbundsformand Per Christensen fratræder sin stilling. Det fremgår af en pressemeddelelse fra landets største fagforbund.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at 3F’s ledelse og Per Christensen, som har været formand siden 2013, har indgået en gensidig aftale på baggrund af sagen vedrørende formandens private liv, der har fyldt meget i medierne i den seneste tid.

»Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper,« udtaler 3F’s næstformand Tina Christensen i den forbindelse.

»Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse.«

Udmeldingen kommer efter, at hovedbestyrelsen i landets største fagforbund 3F tirsdag mødtes til et hasteindkaldt krisemøde. Finans har talt med en række kilder i og omkring 3F’s ledelse, som op til mødet beskrev et voksende pres på Per Christensen for at forlade formandsposten.

I 3F blev der frem til for ganske nylig arbejdet på vedtægtsændringer, så Per Christensen kunne fortsætte som forbundsformand i endnu en valgperiode på trods af hans alder.

Men den plan kuldsejlede altså efter, at dagbladet B.T. beskrev, hvordan han angiveligt i flere år og ad flere omgange har ført et dobbeltliv med flere kvinder, der hver især troede, at de var hans eneste partner.

Per Christensen har indtil nu selv afvist at udtale sig om sagen.

Næstformand Tina Christensen bliver konstitueret som formand i fagforeningen frem til kongressen i efteråret.

3F er som landets største fagforbund en væsentlig del af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), hvor Lizette Risgaard er formand.

»Det er Pers beslutning og det må vi respektere. Nu er det op til 3F at vælge en ny formand,« siger hun om udviklingen i 3F.

Hun kalder det »urimeligt«, hvis Per Christensens tid som formand for 3F bliver husket for dårlig dømmekraft i privatlivet.

»For mig har Per altid været en rigtig god og dygtig tillidsmand og kollega. Og jeg ved, at Per har arbejdet utrætteligt for medlemmerne af 3F. Han har været en stærk formand, som har skabt resultater ved forhandlingsbordet og på Christiansborg,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Udover posten som 3F’s øverste tillidsvalgte er Per Christensen også bestyrelsesformand i Arbejdernes Landsbank og pensionsselskabet Pensiondanmark, ligesom han sidder med i bestyrelsen i Det Kongelige Teater, gasdistributionsselskabet Evida og Sund & Bælt Holding.

Læs også
Top job