Politik

Da granatchokket ramte 3F

Afsløringerne om 3F-formand Per Christensens private forhold efterlader landets største fagforbund ramt på imaget, lyder ekspertvurderingen. En intern trykprøvning af 3F's værdisæt er sat i gang, fortæller den konstituerede formand, Tina Christensen.

3F-næstformand Tina Christensens blik var stift, og hun måtte flere gange holde kunstpauser, da hun tirsdag mødte pressen for at fortælle om formand Per Christensens afgang. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix Forbundsformand Per Christensen skyder 3F's landsdækkende kampagne for ”Godt arbejde” i gang på Nørreport Station i København. En flok aktive medlemmer af 3F vil sammen med forbundsformanden på S-togsstationen uddele materiale til myldretidspassagerne og gå i dialog med dem, der har tid og lyst.

For landets 3F’ere har den seneste uge været træls. Faktisk »utrolig træls«, som er de ord, et jysk hovedbestyrelsesmedlem bruger til at beskrive situationen i landets største fagforening, efter at afdækningen af opsigtsvækkende private forhold har tvunget den populære forbundsformand Per Christensen til at trække sig.

Topfolk i 3F’s hovedkvarter i Kampmannsgade i det indre København fortæller i disse dage om et hus i ”granatchok”. Den samme formulering går igen hos afdelingsformænd ude i landet...

Læs også
Top job