Politik

En person anholdt efter angreb i Stockholm: Han passer med signalementet

Svensk politi bekræfter, at fire har mistet livet, og en person er anholdt efter lastbilangreb i Stockholm.

Foto: Noella Johansson/TT/AP

Svensk politi har fredag aften anholdt en person, som kan have forbindelse til angrebet i Stockholm fredag eftermiddag.

Det bekræfter politiet på et pressemøde fredag aften.

- Vi har en særskilt interesse i den person, som vi har anholdt, fordi han passer med signalementet, siger Jan Evensson fra politiet i Stockholm på et pressemøde.

Jan Evensson henviser til signalementet af den mand, som tidligere fredag blev efterlyst med billeder. Det er ikke oplyst, hvem han er, og hvilken rolle han muligvis har haft i angrebet.

Jan Evensson vil ikke svare på, hvorvidt den anholdte person var bag rattet i den lastbil, som tidligere fredag kørte ind i en folkemængde.

- Men det er en person, som har været i nærheden af hændelsen, siger Jan Evensson.

- Vi udelukker ikke noget. Vi fortsætter med at arbejde med det her med uformindsket styrke, tilføjer han.

Avisen Aftonbladet skriver, at manden blev anholdt i det nordlige Stockholm og hævdede, at han står bag det dødelige angreb i byen.

Manden har angiveligt fremvist skader og sagt, at han er skyldig, skriver Aftonbladet.

Angrebet skete ved 15-tiden, da en lastbil kørte ind i en folkemængde og siden et stormagasin i Drottninggatan i det centrale Stockholm.

Det har været uklarheder omkring, hvor mange personer der er omkommet og blevet såret i angrebet.

Fredag aften er det fra politiets side bekræftet, at fire personer er døde og 15 skadede. Men der kan komme flere til, lyder det på aftenens pressemøde.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, sagde tidligere, at alt tydede på, at der var tale om en terrorhandling. Det kommer politiet også ind på.

- Vi har en hypotese om, at det er et terrorangreb. Jeg siger ikke, at det er et terrorangreb, men vi behandler det som sådan, siger politiet på pressemødet.

Tidligere kom det frem, at politiet havde taget to personer ind til afhøring. Men det betød ikke nødvendigvis, at de var mistænkte, lød det samtidig.

- Det indebærer absolut ikke, at de er mistænkte, sagde Lars Byström, der er pressetalsmand for politiet i Stockholm ifølge TT.

BRANCHENYT
Læs også