Alchemist bliver betegnet som verdens vildeste restaurant. Som et af de første spisesteder herhjemme gør restauranten brug af 3D-printet mad.
Prøv FINANS til virksomheden i 4 uger
Dom over it-gigant kan blive skæbnesvanger for Vestagers magtposition
Hvis den amerikanske it-virksomhed Intel onsdag vinder en appelsag mod EU-Kommissionen, vil det svække den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager i fremtiden, skriver medie.
Maria Kehlet, f. 1983, er journalist med fokus på erhvervspolitik. Maria er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2009 og skolet i nyhedshåndværket på Børsen. En stærk politisk interesse førte derefter til en cand.public. grad i politik og medier og studier fra The New School i New York.
Maria har været ansat som kommunikationsrådgiver i brancheforeningen for venture- og kapitalfonde, DVCA, og i april 2014 skiftede hun til Jyllands-Posten.
Maria elsker at rejse – især til familie og venner i USA – og mens det på arbejdspladsen handler om CEO’s og IPO’s, er det privat mest IPA’s, da hun har en stor interesse for specialøl.
Som registreret bruger kan du gemme artiklen til senere læsning.
Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager står over for en skæbnesvanger uge, hvor hendes hidtil meget magtfulde manøvrer i konkurrencesager kan blive stækket, hvis EU-Kommissionen onsdag taber en sag mod den amerikanske it-gigant Intel.
En dom fra EU-Domstolen er planlagt til at blive offentliggjort onsdag i en appelsag frembragt af Intel mod en bøde på 1,06 mia. euro – svarende til 6,7 mia. kr. Det er ikke sket i næsten 40 år, at domstolen har omgjort en afgørelse fra Kommissionen, men it-giganten har dog en grund til at håbe på en sejr i denne sag: Et højtstående medlem af retten kritiserede nemlig i oktober Kommissions beslutning og anbefalede, at appellen blev stadfæstet.
En dom til fordel for Intel vil dermed kunne få direkte konsekvenser for kommissær Margrethe Vestagers konkurrence-hammer, der senest er slået hårdt ned over amerikanske giganter som Qualcomm og Google.
Google som i juni fik Vestagers magt at føle, da selskabet fik en bøde fra EU-Kommissionen på 18 mia. kr. En historisk stor bøde, der overgik den hidtil største bøde fra EU-Kommissionen, som gik til netop Intel, der i fik 2009 fik et smækket på 1,06 mia. euro for at have brugt sin dominerende position til at holde rivaler væk fra markedet for computerchips.
Vinder Intel appelsagen, vil det pålægge Kommission at dykke dybere ned i den økonomiske logik bag hver enkel sag, forklarer Damien Geradin, partner hos Euclid Law til Politico.
»Det kan blive meget sværere at anvende (konkurrencereglerne), og der vil være mange flere gråzoner,« siger han til mediet.
Samtidig vil en sejr til Intel også sætte en stopper for Kommissionens sejrsgang, og dermed kunne ændre på magtbalance mellem Kommissionen og de sagsøgte, hvilket kan føre til færre forlig og langt flere slagsmål i retssalene.
Det er ikke sket siden 1979, at en konkurrencesag fra Kommissionen er blevet omstødt af EU-domstolen. Det skete, da den tyske kasseapparat producent Hugin appellerede en bøde på 20.833 pund.
Hverken Kommissionen eller Intel har ønsket at kommentere sagen over for Politico.
Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS fødevarerbranchen, hvor vi ser på fordel og ulemper i forhold til de en af de idéer, som forsøger at bygge verdens med avancerede fødevareprinter.