Politik

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen kl. 18. Følg det her på Finans.dk.

Radikal gruppeformand giver Allerslevs borgmesterpost videre

Gruppeformand Tommy Petersen vil give afgående borgmester Anna Mee Allerslevs post videre til partifælle.

Den radikale gruppeformand på Københavns Rådhus, Tommy Petersen, vil alligevel ikke afløse Anna Mee Allerslev som integrations- og beskæftigelsesborgmester i København.

Det skriver han i en mail til Ritzau.

Anna Mee Allerslev trak sig efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun i sommer lånte rådhushallen til sit bryllup. 

Tommy Petersen var udset som afløser på borgmesterposten.

Men han mener i stedet, at posten skal gives videre til Mia Nyegaard, der er valgt som partiets spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

- Mia er blevet valgt som partiets spidskandidat i valgkampen, og derfor synes jeg også, at det demokratisk rigtige er, at hun får Anna Mees borgmesterpost, skriver Tommy Petersen.

Tommy Petersen blev tidligere på ugen valgt som ny politisk leder for Radikale på Københavns Rådhus. 

Han tabte dog fredag et kampvalg om at blive partiets spidskandidat ved kommunalvalget, efter at Anna Mee Allerslev trak sig.

- Jeg har indkaldt Radikales gruppe på rådhuset til et gruppemøde søndag, hvor jeg vil pege på Mia til at overtage Anna Mees borgmesterpost, skriver Tommy Petersen. 

Tirsdag er der indkaldt til et ekstraordinært møde i Borgerrepræsentationen på Københavns Rådhus. 

Her skal Anna Mee Allerslev udtræde af Borgerrepræsentationen, og hendes afløser på borgmesterposten indsættes. 

Mia Nyegaard, der altså er ny spidskandidat for de Radikale i København, fik ved sidste valg 698 personlige stemmer. Hun er nummer fem på partiets kandidatliste til kommunalvalget og socialordfører for De Radikale.

BRANCHENYT
Læs også