Privatøkonomi

Låneluksus for boligejerne: 2 pct.-lån danser om kurs 100

Det har aldrig været billigere at få et 30-årigt boliglån.

Det er ren luksus at vælge boliglån i disse dage. Foto: Michael Hansen

Boligejere befinder sig nu i en historisk god situation. Renterne på flere flekslån er negativ, og kursen på det 30-årige 2 pct.-lån danser om kurs 100.

Gennemsnitskursen rundede 100 hos Nordea Kredit fredag. Det betyder, at kunder i dette realkreditinstitut ikke kan få lånet mandag.

Hos Totalkredit, Realkredit Danmark og BRFkredit er lånet stadig åbent. Men her er kursen så tæt på 100, at der er stor risiko for, at det lukker tirsdag.

Sker det, kan boligejerne glæde sig over, at de har adgang til 1,5 pct.-lånet, der bliver mere og mere attraktivt. Mandag morgen er kursen således tæt på 96.

Fredag blev en dramatisk dag på rentemarkedet, da 2 pct.-lånet pludselig steg og kom tæt på 100. Markederne er åbnet på stort set samme niveau som i fredags, dvs. med kurser lige omkring 100.

»På nuværende tidspunkt er det for tidligt at vurdere, om det 30-årige 2 pct.-lån vil være åbent for udstedelse i morgen,« siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

Når kursen ligger så tæt på 100, er det de små bevægelser, der kommer til at afgøre, om lånet vil være åbent eller lukket. Med mindre rentemarkederne rykker på sig, kan man godt komme til at stå i en situation, hvor lånet skiftevis vil være åbent og lukket.

»Den situation tager vi med ro, eftersom vi allerede har en ny obligation på hylderne, nemlig den 30-årige 1,5 pct.-obligation. De første millioner er allerede blevet udstedt i serien, og vi forventer, at der vil kommer flere millioner igennem i dag,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Kursen på 2 pct.-lånet uden afdrag er også ekstraordinært god. Den har mandag rundet 98,5.

BRANCHENYT
Læs også