Privatøkonomi

På mandag kommer årsopgørelsen: Skal du have penge tilbage i skat?

Fra på mandag den 12. marts kan danskerne se deres årsopgørelse for 2017. Selvom Skat automatisk får de fleste oplysninger med, er der god grund til at se tjekke efter.

Foto: Tobias Hase/AP

Så er det tid igen. Ventetid ved telefonerne og loading-skærme på computeren. Fra på mandag den 12. marts ligger din årsopgørelse for 2017 klar på Skats hjemmeside.

Måske skal du have penge tilbage eller måske kommer Skat efter dig. Uanset hvad, bør du tjekke efter en ekstra gang om alle, når din årsopgørelse ligger klar på mandag.

Her er de felter, hvor Skat ofte oplever, at danskerne skal indberette ændringer.

  • Kørselsfradrag
  • Børnebidrag
  • Aktier, værdipapirer og udbytte
  • Håndværkerfradrag
  • Indtægter ved deleøkonomi, fx ved udlejning af bolig og bil

Det kan især være en god idé at tjekke dit kørselsfradrag. Halvdelen af dem, der har ændringer i deres årsopgørelse skal ændre oplysningerne i deres kørselsfradrag, oplyser Skat.

»Det er vigtigt at være opmærksom på, at man kun kan få fradrag for de dage, hvor man rent faktisk har været på arbejdspladsen. Man kan f.eks. ikke få fradrag for hjemmearbejdsdage,« forklarer kontorchef i Skat, Ineke Petersen, i en pressemeddelelse.

Skal du have penge tilbage i Skat vil beløb op til 100.000 kr. blive udbetalt på din Nemkonto den 10. april for ændringer eller tilføjelser indberettet frem til den 30. marts. Hvis du ændrer på noget efter den 30. marts, skal du vente på en ny årsopgørelse og eventuelt ny udbetaling og opkrævning.

Har man en udvidet selvangivelse eller er gift med en person med udvidet selvangivelse, kan man ikke se årsopgørelsen på mandag. I stedet vil der være en servicemeddelelse, som indeholder de oplysninger, Skat kender på det tidspunkt.

Hvis du har spørgsmål til din årsopgørelse, kan Finans give en hjælpende hånd. Mandag 12. marts kl. 11.00-12.00 har vi skatteekspert Henning Boye Hansen fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO i studiet. Har du spørgsmål til din årsopgørelse, skat eller fradrag generelt kan du stille dem direkte til Henning Boye Hansen på vores Facebook-side på mandag – eller allerede nu via e-mail på kvj@finans.dk.

Læs også
Top job