Privatøkonomi

Stor mængde fupmails i omløb: Udbetaling Danmark har aldrig set noget lignende

Ukendte afsendere forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af danskere, advarer Udbetaling Danmark.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand/picture-alliance/dpa/AP

Udspekulerede svindlere udnytter i disse dage Udbetaling Danmarks navn i et såkaldt ”phishing”-angreb med falske e-mails til et stort antal danskere. Det har et omfang, som Udbetaling Danmark ikke tidligere har oplevet.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det har de seneste dage modtaget »ekstraordinært mange henvendelser« fra borgere, der har modtaget e-mails, som angiveligt skulle være fra Udbetaling Danmark. I mailen opfordres borgerne til at oprette en ny konto hos Udbetaling Danmark, hvis de ikke vil miste et større beløb.

Men e-mailen kommer ikke fra Udbetaling Danmark. Det er såkaldte phishing-mails, hvor ukendte afsendere forsøger at lokke fortrolige oplysninger ud af borgerne.

»Udbetaling Danmark skriver kun uopfordret til borgerne med Digital Post og eBoks, så hvis man har modtaget en uventet e-mail fra os ad andre kanaler, kan man være sikker på, at den er falsk,« siger Pia Dyhr, vicedirektør i Udbetaling Danmark.

Hun opfordrer alle, der har modtaget e-mails af denne type fra ”Udbetaling Danmark”, til at slette den. Det er samme besked, som er blevet givet til de mange, der har kontaktet Udbetaling Danmark om sagen de seneste dage.

Udbetaling Danmark er den instans, hvorfra alle danskere siden 2013 bl.a. får udbetalt deres pension, førtidspension og boligstøtte. Den hører under ATP-koncernen.

Læs også