Privatøkonomi

Disse feriedestinationer er danskernes foretrukne

Danskerne foretog samlet ca. 8,1 mio. ferierejser i 2017, viser ny undersøgelse.

Turister nyder solen på stranden Barceloneta i Barcelona. Spanien er for 16 år i træk danskernes foretrukne feriedestination. 
Foto: Manu Fernandez

I takt med at dagene bliver lysere, er flere og flere danskere begyndt at tænke på årets sommerferie.

Danskerne er glade for at rejse på ferie, og i 2017 var de sydlige lande igen favoritter, når det gælder de længere ture.

Analyseinstituttet Epinion offentliggjorde i sidste uge analysen 'Sådan rejser danskerne', hvor danskernes foretrukne feriedestinationer optræder.

På førstepladsen ligger Spanien, der siden 2001 har været danskernes yndlingsdestination for længere ferierejser på en længde af mindst fire overnatninger. 

I mange år var Frankrig også i top af listen, men i Epinions undersøgelse er baguettens hjemland kun havnet på en 5. plads over de mest populære ferier.

USA er med Thailand de eneste ikke-europæiske lande på top 10-listen og ligger på en 6. plads over danskernes favoritdestinationer for de længere rejser. Dermed er landet rykket tre pladser sammenlignet med 2016, hvor USA lå på en 9. plads på listen.

Land Procentdel
1. Spanien 20
2. Tyskland 13
3. Italien 9
4. Grækenland 8
5. Frankrig 6
5. Storbritannien 6
6. USA 5
6. Sverige 5
7. Tyrkiet 3
7. Norge 3
7. Østrig 3
7. Portugal 3
8. Thailand 2
8. Polen 2
9. Ungarn 1

På de kortere ture med tre overnatninger eller mindre er det dog de nordiske lande, der er i føresædet. Her ligger Tyskland i top med en andel på hele 40 pct. af det samlede antal rejser.

Herefter følger lande som Sverige, Storbritannien, Norge og Holland på listen med favoritterne over de korte rejser.

I stikprøven fra Epinion er der analyseret på 4.825 rejser for 2.938 personer. Ifølge undersøgelsen foretog danskerne samlet 8,1 mio. ferierejser i løbet af 2017.

Nedenfor kan du se tallene for de 10 lande.

Læs også