Privatøkonomi

Rejsespejderen taler ud: Her er de bedste tips til en billig ferie

Hvordan sparer du penge på din kommende rejse? Her er seks gode råd.

Foto: Screenshot Rejsespejder.dk

Hvem har ikke lyst til at komme billigt på ferie?

Iværksætteren Mike Dejworek, der står bag rejsesiden Rejsespejder.dk, har skabt en forretning på netop at finde de billigste kombinationer af rejser og anbefale dem til danskerne.

»En rejsespejder er en person, som finder vej i den jungle, som rejsebranchen er.  Der er mange guldkorn, men de kan være svære at finde, hvis man ikke ved, hvor man skal søge,« siger han.

Her er hans 6 bud på, hvordan din næste ferie kan blive billigere:

1. Vær fleksibel

En rejse fra mandag til lørdag er ofte til halv pris i forhold til en rejse, der strækker sig fra torsdag til søndag. Vær derfor fleksibel med afrejsedatoerne og destinationen.

2. Undgå pakkerejserne

Det er altid billigere at bestille fly og hotel hver for sig. Gør dig selv en tjeneste og brug tid på at lede efter tilbud istedet for at tage den første og bedste rejse, som du får tilbudt på rejsesiderne.

3. Overvej bestillingstidspunktet

Bestil enten dine rejser lang tid i forvejen eller vent til sidste minut. Mike Dejworek anbefaler, at du booker rejsen 9-12 måneder før eller venter til ugen før afrejse med at bestille.

»Lige nu er priserne markant højere, fordi alle leder efter sommerferie. Hav is i maven. 5-7 dage før afgang falder priserne markant. Mange af selskabere, der skal fylde charterfly, går i panik og sætter priserne ned,« siger han.

4. Ikke vent for længe

Slå til med det samme, hvis du ser et godt tilbud. De gode rejser forsvinder hurtigt.

5. Glem myterne

Lad være med at tro på gamle skrøner om feriebranchen.

»Der florerer rygter om, at det er billigst at bestille rejser på bestemte ugedage eller tidspunkter. Det passer ikke. Jeg har kigget på rejser hver dag de seneste tre år, og jeg er aldrig stødt på et mønster,« siger Mike Dejworek.

6. Søg mod andre lufthavne

Udenlandske lufthavne har ofte flere - og billigere - afgange end i de danske. Malmø er ofte et biligere alternativ til København, og hvis man er fra Jylland, er det en god idé at kigge mod Hamburg.

Læs også