Privatøkonomi

Nu skal det undersøges, om bankernes vilde gebyrhop for brug af betalingskort i udlandet er lovlige

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil undersøge, om en række af de største danske banker gik for vidt, da de i 2017 hævede gebyret på danskernes brug af betalingskort i udlandet med op til 50 pct.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil nu undersøge, om fem store bankers forhøjelse af valutatillægget med 50 pct. sidste sommer var lovligt, fortæller styrelsens direktør Jakob Hald. Foto: KFST.

Det har samlet kostet kunderne op imod et trecifret millionbeløb, at fem af landets største banker sidste år hævede prisen på brug af Visa/Dankort i udlandet. Hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at gebyrhoppet var ulovligt, kan bankerne blive tvunget til at sænke prisen.

»Den prisstigning, vi har set, betyder samlet set, at bankerne har opkrævet op imod et tre-cifret millionbeløb ekstra om året fra kunder, som har brugt Visa/Dankort i udlandet. Det vil som udgangspunkt være helt lovligt, så længe gebyrerne ikke er urimeligt høje. Vi undersøger, om det er tilfældet,« siger Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen...

Læs også