Privatøkonomi

Apple bekræfter fejl på iPhone X - nu kan du få skiftet skærmen kvit og frit

It-giganten Apple har fundet fejl på flere iPhone X-modeller. Det har nu fået producenten til at tilbyde gratis skærmudskiftning på de berørte modeller.

IPhone X kom på markedet for lidt over et år siden. Ifølge Apple var tanken, at det skulle være en »jubilærumsmodel«, og derfor er den nye iPhone også allerede forsvundet fra markedet igen. Foto: Jhaan Elker

Oplever du problemer med touchskærmen på din nye iPhone X?

Så er du langt fra den eneste.

Den amerikanske it-producent Apple erkender nu, at flere af de nye smartphones har problemer med touchfølsomheden i skærmen. Det skriver netmediet meremobil.dk på baggrund af et officielt dokument fra Apple.

Fejlen viser sig ved, at skærmen ikke reagerer på berøring eller ved, at den ikke reagerer som forventet, når brugeren trykker på touchfladen. Det kan f.eks. få telefonen til at trykke genveje frem, selvom skærmen ikke bliver berørt - og det har fået Apple til at gribe ind.

Producenten har lancereret et officielt udskiftningsprogram, så iPhone X-kunder, der oplever problemer med touchfunktionen, kan få udskiftet skærmen uden beregning.

Ifølge Apples officielle dokument servicerer producenten de berørte modeller i tre år fra salgsdatoen og kunder, som tidligere har fået repareret sin enhed for det erkendte skærmproblem, kan få pengene retur, hvis den er lavet hos en autoriseret Apple-partner.

Ligesom kunder, der har knækket eller smadret skærmen, kan få en ny skærm sat i, hvis den ødelagte skærm fikses først.

Det er ikke første gang, at Apple oplever problemer med nye modeller. Producenten har tidligere været omdiskuteret i både medier og blandt forbrugere, fordi it-gigantens modeller har været ramt af uventede fejl.

Allerede i 2016 erkendte Apple, at en række iPhone 6s-modeller havde defekte batterier, som kunne være skyld i, at telefonen pludselig lukkede ned. Her tilbød producenten ligeledes at udskifte de defekte modeller.

Det samme var tilfældet tidligere på året, hvor Apple erkendte problemer med iPhone 8-modeller, hvor skærmen uventet »frøs« og ikke ville starte igen.

IPhone X blev lanceret i september 2017, og selvom der siden er kommet modeller med lignende navne som f.eks. iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr, er det udelukkende iPhone X-kunder, der kan få skiftet skærm uden beregning, oplyser Apple.

Læs også
Top job