Privatøkonomi

Nyt rentedyk: 2 pct. lånet er tæt på at lukke

Uroen på de finansielle markeder er godt nyt for boligrenterne.

Der er godt nyt for de boligejere, der har brug for et lån nu. Foto: Colourbox

Det populære 2 pct. lån med afdrag er tæt på at lukke. Kursen på obligationerne bag lånet har rundet 100 i flere handler onsdag formiddag. Når kursen er over 100, lukkes der for tilbud, og dermed er vejen banet for 1,5 pct. lånet.

»Boligejere er efterhånden ret kræsne. Men når man kan få et boliglån med en fast rente på blot 1,5 pct. i 30 år, har man et ekstremt attraktivt lån,« siger afdelingsdirektør i Jyske Realkredit (tidligere BRFkredit), Mikkel Høegh.

Eneste minus ved 1,5 pct. lånet er kurstabet. Men med en kurs nu tæt på 96, er der ikke noget at frygte, hvis man har en længere tidshorisont, mener han.

»Den europæiske centralbank har en målsætning om en årlig inflation på 2 pct. Inflationen er altså højere end renten, og det gør i sig selv 1,5 pct. lånet meget attraktiv,« siger Mikkel Høegh.

Det er uroen på de finansielle markeder, der presser renterne helt i bund. Investorerne er begyndt at spekulere i, om der er en decideret recession på vej.

»Der er meget uro på markedet, og investorerne søger mod de sikre havne. Det er lidt af en overreaktion efter vores mening,« siger Mikkel Høegh.

Obligationerne bag 2 pct. lånet med afdrag er blevet handlet i kurs 100,25 i løbet af onsdagen i Jyske Realkredit. Hos Totalkredit er handelskursen 99,999. Det betyder, at Totalkredit-kunder kan få et lån stort set uden kurstab, hvis det optages i dag. Hvis man får et lånetilbud hjem under kurs 100, er man sikker på at kunne få lånet. Hvis kursen runder 100, kan man sikre sig en kursgevinst.

Alternativet er 1,5 pct. lånet. Hvis man foretrækker sådan et lån, kan man bare smide lånetilbuddet på 2 pct. lånet væk. Det er man ikke bundet af.

Kursen på 2 pct. lånet uden afdrag er også rekordhøj og nu meget tæt på 99.

BRANCHENYT
Læs også