Privatøkonomi

Nogle forældre står til skattelettelse

Et enigt Christiansborg vil ændre udbetalingen af børneydelsen, så pengene deles mellem begge forældre. Det vil komme højtbetalte til gode.

Artiklens øverste billede
Under de nuværende regler er det moderen, der får udbetalt børnepengene. Men fra 2020 skal det laves om, og det vil komme nogle forældrepar til gode.

Nogle danske forældrepar kan se frem til en skattelettelse fra 2020 på deres børnepenge.

For som reglerne er lige nu, bliver et gift forældrepars børnepenge nedsat, hvis én af forældrene tjener mere end 782.600 kr. om året.

Fra 2020 skal det kun være den forælder med en indkomst på mere end 782.600 kr., der får nedsat børnepengene.

Det er en af del af et nyt lovforslag fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), som er en udløber af en fælles politisk aftale fra i fjor mellem samtlige partier i Folketinget.

I øjeblikket får moderen som udgangspunkt udbetalt børnepengene, men fra 2020 skal pengene ifølge lovforslaget fordeles ligeligt mellem forældrene.

Under de nuværende regler fungerer det sådan, at hvis den ene ægtefælle tjener under beløbsgrænsen på 782.600 kr., og den anden ægtefælle tjener over beløbsgrænsen, så bliver de udbetalte børnepenge til moderen, og dermed ægteparrets børnepenge, nedsat.

Men fordi børnepenge fra 2020 skal udbetales til hver af forældrene, bliver det altså kun den ægtefælle, der tjener over beløbsgrænsen, som får nedsat ydelsen.

Revisionsfirmaet BDO har beregnet, at et ægtepar med børn på henholdsvis 2 og 5 år vil hente en skattemæssig gevinst på 8.016 kr., hvis den ene af ægtefællerne tjener 400.000 kr., og den anden tjener 2 mio. kr. om året.

»For ægtepar, hvor begge ægtefæller har en personlig indkomst over beløbsgrænsen, får de nye regler ingen betydning. For de ganske mange par, hvor kun den ene parts indkomst ligger over grænsen, vil det til gengæld give en gevinst, hvis aftrapningen er større end det halve af den samlede ydelse,« skriver BDO i sit nyhedsbrev Depechen.

For papirløse par, hvor manden har en indkomst over beløbsgrænsen, har det efter de nuværende regler været til økonomisk ulempe at lade sig vie, fordi de som papirløse har undgået reduktion af deres børne- og ungeydelser. Fra nytår kan det ikke længere undgås, hvis det nye lovforslag træder i kraft.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.