Privatøkonomi

Stort sommerhusbureau er blevet politianmeldt

Dancenter er blevet politianmeldt for at have overtrådt reglerne for udlejning af sommerhuse. Dancenter afviser anklagerne.

Dancenter er blevet politianmeldt. Foto: Colourbox

Dancenter, der er ét af de største sommerhusbureauer i Danmark, er blevet politianmeldt. Det er foreningen Fritidshusejerne med formand Kim Juhlin i spidsen, der står bag politianmeldelsen.

Ifølge Kim Juhlin har Dancenter overtrådt lovgivningen for udlejning af sommerhuse.

Bureauerne fungerer som formidlere af sommerhuse mellem ejere og lejere.

Men Kim Juhlin mener, at Dancenter har overtaget rollen som reel udlejer og dermed ikke længere fungerer som bindeled, hvilket gør det til erhvervsmæssig udlejning. Og det er som udgangspunkt ikke tilladt.

»Jeg er rystet over, at ét af de største bureauer overtræder loven til skade for sommerhusejerne og den danske særregel om sommerhuse,« siger Kim Juhlin.

Han har samtidig indberettet Dancenter til Erhvervsstyrelsen.

»Erhvervsstyrelsen kan bekræfte, at man tirsdag den 14. maj modtog en anmeldelse fra Fritidshusejernes brancheforening vedr. Dancenter. Styrelsen vil nu gå i gang med at behandle sagen,« oplyser Erhvervsstyrelsen.

I Dancenter afviser man, at man har overtrådt reglerne.

»Vi tager det selvfølgelig seriøst, at vi er blevet anmeldt. Men vi mener, at det er baseret på manglende indsigt i, hvordan vi driver vores forretning. De påstår, at vi agerer for egen regning, men vi foretager ikke erhvervsmæssig udlejning,« siger Kim Holsted, der er produktdirektør i Dancenter.

»Vi markedsfører sommerhuse for ejernes regning, og er der noget, som er i stykker i et sommerhus, bliver det udbedret på udlejers regning,« siger Kim Holsted.

Dancenter var for nyligt en del af en større milliardhandel. Dancenter er en del af @Leisure Group, der var ejet af den tyske mediekoncern Axel Springer.

Men tidligere på måneden blev det offentligt, at indiske Oyo har købt @Leisure Group i en handel til 395,5 mio. euro svarende til ca. 2,8 mia. kr.

Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også