Privatøkonomi

Japansk kuffertbil med klasse

Den nye Mazda3-familie knopskyder med en elegant sedan, som kan være et bud til dem, der synes, at en 3-hatchback er for futuristisk.

Den vellykkede Mazda3 sedan ligner firmamodellen Mazda6 op ad dage, den er dog mere direkte i sin køreoplevelse. Fotos: Jens Overgaard Afslutningen med en coupéagtig C-stolpe giver et mere elegant udseende end på en typisk sedan. Foto: Mazda Kabinen oser af klasse. Materialer og kontakter er behagelige at røre ved, og betjeningen er nem og ligetil. Foto: Mazda Bagagerummet er regulært og klarer 444 liter. Bagsæderyglænet kan splittes op i forholdet 60:40. Foto: Mazda

De klassiske sedaner er trængte – selv i klassen for firmabiler, hvor stationcars og SUV’er tager over, mens antallet af solgte eksemplarer i mellemklassen er sværere at få øje på end stabile vejrudsigter i sommerhalvåret.

Men nu spiller Mazda ud med en kuffertudgave af den nye 3’er. Det er en model, som bevæger sig i farvande, hvor biler som Honda Civic 4-dørs og Hyundai i30 fastback er de eneste reelle konkurrenter. For få år siden bestod feltet ellers af modeller som Opel Astra sedan, Ford Focus sedan og VW Jetta. Men de er forsvundet, i takt med at moden skifter, og de høje crossovere æder sig ind på de mere klassiske karosseriformer. ..

BRANCHENYT
Læs også