Privatøkonomi

Mercedes C-Klasse kniber sig forbi VW Passat på firmafronten

Den populære Mercedes C-Klasse overhaler marginalt VW Passat som den mest efterspurgte firmabil i første halvår, mens en række nyheder fra de kendte mærker i den mellemstore firmaklasse skærper konkurrencen.

Mercedes C-Klasse er rykket til tops som den mest solgte firmabil i første halvår af 2019. Foto: Kenneth Nguyen Peugeot er nu klar med SW, som er stationcar-versionen af den nye 508, hvor beskatningsværdierne p.t. er sænket markant. Foto: Peugeot Volvo V60 er strøget til tops med stor fart, og modellen ligger i den fine ende af feltet. Foto: Jonas Ahlstrøm VW er nu på banen med en faceliftet Passat, som skal bringe modellen tilbage helt i front. Foto: VW Audi er også klar med en ny generation af A4, der skal tage kampen op mod de andre premium-firmabiler. Foto: Audi BMW ruller for alvor den nye generation af køreglad 3-serie ud i stationcar-modellen Touring. Foto: BMW

Der er masser af stjerner og VW-logoer i fronten på de danske firmabiler. De to tyske mærker sidder nemlig tungt på markedet. Det viser en opgørelse fra De Danske Bilimportører over de mest erhvervsleasede biler i de større klasser for 1. halvår af 2019.

Hvis vi ser på de største såkaldte C- og D-segmenter, indtager Mercedes C-Klasse førstepladsen med 1.244 biler og overhaler dermed bestselleren VW Passat, som var nummer et i fjor, men i første halvdel af 2019 lå på 1.055 biler, efterfulgt af direktørmodellen Mercedes E-Klasse med 888 biler. Volkswagen Passat, som ellers gennem længere tid har været et lille hestehoved foran C-Klassen, har dog også ligger delvist underdrejet på grund af indførelsen af WLTP-standarden for brændstofforbrug, mens importøren samtidig ventede på faceliftede modeller. ..

BRANCHENYT
Læs også