Privatøkonomi

Stor Seat springer ud som sportslig opladningshybrid

Seat Tarraco er nu klar som plug-in hybrid, der kan køre 50 km på ren strøm, og lanceres i det sportslige FR-trim.

Stylingen er sportslig, når den store Seat Tarraco lanceres i FR-trim. Foto: Seat

Den store og høje Seat Tarraco bliver nu halvelektrisk. Den største Seat, som er søstermodel til Skoda Kodiaq og VW Tiguan Allspace, kommer nemlig som plug-in hybrid, der kan lades op i strømnettet og køre en strækning på ren strøm. Den er her 50 km.

Folkene i VW’s spanske datterselskab kaster dog et fyrigt sydlandsk element ind i al fornuften, da opladningshybriden lanceres i den sportsligt stylede FR-version.

Udgangspunktet er den 1,4 liter TSI-benzinmotor på 150 hk og en elmotor på 85 kW, svarende til 116 hk, som spiller sammen med et litium-ion-batteri på 13 kWh. Det munder ud i, at bilen klarer acceleration 0-100 km/t. på 7,4 sek. og har en topfart på 217 km/t.

Opsætningen med denne motor er også kernen i VW-koncernens andre opladningshybrider, bl.a. Kodiaq og formentlig også Tiguan, og den er på vej i bl.a. Skoda Superb og den faceliftede VW Passat.

FR-udstyret omfatter bl.a. styling som ekstra spoilere, sportskabine med elektriske lædersportssæder og specielle fælge i 19 tommer eller 20 tommer.

Som noget nyt kan modellen også fås i den matte Fura Grey.

På infotainment-fronten er der også en mindre opgradering, da den centrale berøringsskærm vokser fra 8,0 til 9,2 tommer.

Danske priser eller tidspunkt for introduktion kendes endnu ikke.

Læs også