Privatøkonomi

It-kaos udskyder ny boligskat til 2024

Realkreditøkonomerne er her til morgen hasteindkaldt til møde i Skatteministeriet. IT-kaos og store problemer med det nye system betyder at den nye boligskat udskydes i tre år.

Den nye boligskat giver it-problemer. Foto: Jens Dresling

It-problemerne med den nye boligskat er så store, at skatteminister Morten Bødskov har hasteindkaldt til et pressemøde kl. 11.

Onsdag morgen blev bl.a. realkreditøkonomerne indkaldt til en såkaldt teknisk briefing kl. 10.15 . Varslet er så kort, at Jyske Realkredit slet ikke bliver repræsenteret, fordi cheføkonom Mikkel Høegh ikke kan nå det med kort varsel.

På mødet vil skatteministeren præsentere »regeringens eftersyn af skattevæsenets aktuelle it-problemer på ejendoms- gælds- moms- og toldområdet.«

Det var meningen, at det nye boligskattesystem skulle træde i kraft den 1. januar 2021. Men de store problemer med udviklingen af det nye bregningssystem har altså nu betydet, at det udskydes indtil 2024. Det er primært ejerlejlighederne, der bliver ramt. Har man købt inden 2021 bliver man ikke ramt af de nye regler.

Ifølge Finans’ oplysninger er der store problemer med den algoritme, der skal fastsætte værdien af både grunde og boliger.

Finans har tidligere forsøgt at få aktindsigt i it-problemerne, men er blevet afvist.

BRANCHENYT
Læs også