Privatøkonomi

Skilsmisse vender op og ned på boligsituationen

Et nyt studie fra Copenhagen Business School viser, at jo højere skilsmisseraten bliver, jo mindre villige er vi generelt til at investere i fast ejendom. 

I 2017 blev Jeppe Dalgaard og hans kone skilt. Det er omkostningsfuldt at blive skilt og flytte fra fælles hjem, ligesom fremtiden pludselig er ukendt. Bl.a. derfor bor han i dag til leje. Foto: Privat »Min interesse for at eje fast ejendom er sekundær i forhold til at få forholdet til min søn og hans mor til at fungere,« siger Jeppe Dalgaard. Foto: Privat Foto: Privat

Det er så yndigt at følges ad. Sådan skrev N. F. S. Grundtvig som bekendt i 1855, men for knap 15.000 ægtepar endte drømmen i skilsmisse alene sidste år.

Og selv om der ifølge tal fra Danmarks Statistik faktisk er sket et fald i antallet af skilsmisser i Danmark, så 8,3 pct. færre de sidste fire år har valgt at tage vielsesringen af, så kan man ikke komme uden om det kedelige faktum, at skilsmisseraten herhjemme har ligget nogenlunde konstant på, at knap halvdelen af alle ægteskaber ikke lykkes. ..

Læs også