Privatøkonomi

Vi køber større og tungere biler – godt for komforten, skidt for klimaet

Danskernes nye biler er blevet mindre klimavenlige. Udledningen af CO2 fra nye biler er steget med 7,9 pct., viser tal fra Danmarks Statistik.

Hver fjerde solgte bil i år i Danmark er en SUV. En SUV er større, mere sporty og mere komfortabel sammenlignet med mere traditionelle familiebiler.Men de har også en bagside. Bilerne er mindre klimavenlige. Juan Almajid er en af de kunder, der har valgt at købe en VW Tiguan, selv om hensynet til klimaet og miljøet også har spillet en rolle i hans overvejelser.   
Foto: Gregers Tycho Juan Almajid har haft en hybridudgave af en VW Golf inde i sine overvejelser, da han skulle købe en ny bil.
Foto: Gregers Tycho Ifølge salgskonsulent Claus Gadegaard, Bilbutikken i Grenaa, er der en tydelig tendens til, at kunderne efterspørger de lidt højere biler. Men de vil også gerne have de lidt mere miljøvenlige hybrid-modeller. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Juan Almajid fra Valby har gjort, som stadig flere danskere gør.

Han får om få måneder leveret en spritny VW Tiguan. Det er en større udgave af en VW Golf og tilhører gruppen af såkaldte SUV’er, eller Sports Utility Vehicle, som bogstaverne står for...

BRANCHENYT
Læs også