Privatøkonomi
BREAKING

Kun en tredjedel af boligejerne reagerer på skattetest

De juridisk bindende vurderinger af boligerne sendes først ud fra 2020 og fremefter.

Testen af det nye boligskattesystem har været en succes, mener Vurderingsstyrelsen. Foto: Michael Hansen

Kun en tredjedel af de boligejere, der har modtaget en foreløbig vurdering efter det nye skattesystem, har reageret på den.

80.000 boligejere har modtaget skattetesten, kun 24.000 har svaret på den, skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Vurderingsstyrelsen giver tilbagemeldingerne værdifuld viden, før de juridisk bindende vurderinger sendes ud til ca. 1,7 mio. boligejere i andet halvår af 2020.

Arbejdet med den nye boligskat er ramt af alvorlige it-problemer, og for kort tid siden blev selve reformen udskudt i tre år. I Vurderingsstyrelsen betragter man skattetesten som en succes.

»Jeg forventer, at vi kan give et klart billede af testens resultater i starten af det nye år. Den viden tager vi med ind i vores arbejde med de juridisk bindende vurderinger, så de bliver så gennemskuelige for den enkelte boligejer som muligt,« siger direktør i Vurderingsstyrelsen, Hakon Iversen.

Formålet med testen har været at undersøge kommunikationen omkring de nye vurderinger. Bl.a. har man villet undersøge, hvordan boligejerne forstår de flere og mere detaljerede data, der ligger til grund for vurderingerne.

Ambitionen er, at de boligejere, der fra andet halvår 2020 modtager nye og juridisk bindende ejendomsvurderinger, oplever, at de nye vurderinger er så gennemsigtige og letforståelige som muligt.

Ialt 1.400 boligejere har benyttet sig af muligheden for at ringe til Vurderingsstyrelsen med spørgsmål.

»Det er vigtigt for os, at boligejerne modtager den bedst mulige hjælp, når de kontakter os. Derfor har vi løbende fokus på, at de, der henvender sig, forstår og er tilfredse med kommunikationen. Heldigvis er vi allerede nu på et meget fornuftigt niveau,« siger chef i kundekommunikation hos Vurderingsstyrelsen, Stine Schmidt Raaholt.

Læs også