Privatøkonomi

Denne bolig kan blive USA's dyreste nogensinde

Prisen ligger på 500 mio. dollars, som svarer til ca. 3,4 mia. kroner. Men findes der en køber, der vil betale så meget?

Her kan du se 'The One', som ligger i det glamourøse område Bel Air i Los Angeles. Billedet er taget af udvikleren i 2019. Foto: Michael Leonard / The Society Group.

Det har taget syv år at bygge den.

Nu er luksusboligen 'The One' i det dyre område Bel-Air i Los Angeles sat til salg.

Og den kan måske blive USA's dyreste privatbolig nogensinde med en udbudspris på 500 mio. dollars (ca. 3,4 mia. kr.).

Det skriver Bloomberg.

»Når du har noget så sjældent som Mona Lisa, så kan du kræve, hvad du vil for det,« siger udvikleren bag, Nile Niami, som bl.a. har en fortid som filmproducer, til mediet.

Bliver boligen solgt til prisen, er det den dyreste privatbolig der nogensinde er solgt i USA.

I boligen finder man blandt sin egen private natklub, fire swimmingpools og en bowlinghal. Den er desuden placeret på en bakke, så den nye køber får en 360 graders udsigt over Los Angeles.

»Da vi begyndte at bygge, havde jeg ikke nogen grund til at bede om 500 mio. dollars. Men i dag er der så mange boliger både i Los Angeles og i resten af verden, der går for trecifrede millionsummer, at jeg ikke længere tror, det er urimeligt at forvente,« siger Niami til Bloomberg.

Niami har endnu ikke tilladt at give nogen adgang til boligen, men han fortæller, at der allerede er potentielle købere i sigte.

Man kan derfor heller ikke se billeder af boligen indefra, men de bliver offentliggjort, når den er helt færdig.

Selvom der ifølge Bloomberg er en faldende efterspørgsel på de meget dyre huse i USA, var der alligevel et lille opsving sidste år.

I 2019 blev der nemlig solgt 23 hjem for 50 mio. dollars eller derover i USA, hvilket var det højeste antal siden 2014. Ud af dem blev seks solgt for mindst 100 mio. dollars.

BRANCHENYT
Læs også