Privatøkonomi

Warren Buffetts højre hånd advarer: »Jeg tror, at der kommer meget uro«

Ifølge Charlie Munger løber investorerne i øjeblikket store risici.

På billedet ses Charlie Munger (tv) sammen med Warren Buffett. Foto: AP Photo/Nati Harnik.

Der er sorte skyer i horisonten. Sådan lød advarslen fra Charlie Munger, da han talte ved selskabet Daily Journals generalforsamling.

Charlie Munger er bestyrelsesformand i Daily Journal, men han er mere kendt for at være Warren Buffetts højre hånd i investeringskonglomeratet Berkshire Hathaway.

»Jeg tror, at der kommer meget uro. Der er alt for meget elendig umådeholdenhed,« sagde Charlie Munger ifølge det amerikanske medie CNBC.

Charlie Munger, der bliver betragtet som én af de bedste investorer gennem tiderne, fremhævede, hvor store risici investorerne løber, når de investerer. Særligt i Kina.

»De elsker at gamble med aktier i Kina. Det er virkelig dumt. Det er svært at forestille sig noget dummere, end den måde kineserne har aktier,« lød det fra Charlie Munger.

Markederne deler i øjeblikket slet ikke Charlie Mungers syn på verden. De store amerikanske aktieindeks S&P 500 og Dow Jones satte begge rekord onsdag.

Det på trods af risiciene omkring coronavirussen, som ifølge officielle tal har kostet flere end 1.000 mennesker i Kina, udfaldet af det amerikanske præsidentvalg senere på året og et støt stigende underskud på den amerikanske stats budget.

Læs også