Privatøkonomi

Kendt musiker skylder tusindvis af kroner - men han har ikke brugt pengene selv

Mark Falgren, der er trommeslager i bandet Lukas Graham, var på turné, da nogen brugte 200.000 kr. i hans navn.

Trommeslageren i Lukas Graham havde lejet sin lejlighed ud gennem Airbnb, mens bandet spillede til Smukfest forrige år. Samtidig blev der optaget lån for 200.000 kr. på hans konto. Arkivfoto: Per

Den kendte trommeslager Mark Flagren, der er en del af det danske band Lukas Graham, risikerer at ende i RKI efter, at nogen har brugt 200.000 kr. i hans navn, mens han og bandet var på turné i Danmark og Europa forrige år.

Det skriver TV2, der har været i kontakt med trommeslageren.

Ifølge mediet havde Mark Flagren lejet sin lejlighed i København ud gennem Airbnb, mens bandet turnerede i Europa. Da han kom tilbage til lejligheden efter flere måneder på farten, havde flere rudekuverter hobet sig op i postkassen, hvilket undrede trommeslageren.

»Der er flere fakturaer på nogle lån, jeg skal tilbagebetale. Jeg tror, det er spam, så jeg smider bare brevene ud,« siger Mark Flagran til TV 2.

Først da der lå en varsling om inkasso i postkasse, blev Mark Flagren for alvor mistænkelig.

Trommeslageren mener nemlig ikke selv at have optaget de to lån, som ifølge TV2 kommer fra henholdsvis kreditkortfirmaet Eurocard og Norwgian Card og samlet lyder på 200.000 kr.

Begge kreditkortselskaber anbefalede Mark Falgren at gå til politiet med mistanke om identitetssvindel.

Efterfølgende kunne han se på kontoudskriften, at det ene lån var oprettet en dag i august, mens han og bandet spillede på Bøgescenen til Smukfest 2019.

Mark Falgren understreger overfor TV2, at han reelt ikke ved, om det er udlejeren, der har boet i musikerens lejlighed, der står bag svindlen. Hans bud er dog, at det er lykkedes manden at få tilsendt et nyt NemID, da han havde adgang til Mark Falgrens postkasse, mens han havde lejet lejligheden.

Siden november har Mark Falgren løbende fået rykkere, der har tilføjet adskillige tusinde til de allerede eksisterende lån. Men efter musikeren onsdag delte sin historie på de sociale medier, er han blevet kontaktet af Eurocard, der anerkender, at der er brug for nærmere undersøgelse af sagen og nu sætter betalingen i bero.

TV 2 har været i kontakt med begge udlånere, som ikke kan kommentere enkelte kundeforhold.

Læs også