Serier

Danske aktier er langtfra billige trods kursuro

Selv efter kursfald på over 20 pct. er der ikke mange slagtilbud i danske aktier.

Corona rammer verden
Trods flere ugers kursuro er danske aktier stadig dyre i historisk perspektiv.  Illustration: Colourbox

Danske aktier er ikke faldet nær så meget som de fleste andre aktiemarkeder i verden under coronavirussens hærgen. Og kvalitetsaktierne er stadig dyre. Det påpeger flere investeringshuse.

»Ser du på et bredt indeks over de store danske aktier, så er nøgletallene fortsat høje. Ser man eksempelvis på kurs/indre værdi og forward price/earning, handles danske aktier fortsat 17 pct. over det langsigtede gennemsnit. Der er altså ingen grund til at købe vildt ind, men der også er gode kvalitetsaktier, som er trukket med ned,« siger Jacob Pedersen, aktiechef i Sydbank.

Sydbank har i dag 11 danske aktier på sin anbefalingsliste med syv som »særligt oplagte at samle op i«.

De syv er DSV, ALK, Nordea, Genmab, Novo Nordisk, Bavarian og Vestas.

Brian Kudsk, direktør for Althea Kapitalforvaltning, siger, at flere af de danske banker er blevet billige, men mange andre aktier vurderer han fortsat er relativt dyre i forhold til konkurrenter i resten af verden - herunder et selskab som Novo Nordisk.

»Globalt set er aktier ikke dyre særligt i lyset af de store hjælpepakker. Danske aktier er dog faldet mindre end resten af verden, og mange danske aktier er fortsat højt prissat. Vi er neutralt investeret lige nu, så der er rum til at købe op, hvis der igen opstår panik, og kurserne igen falder,« siger Brian Kudsk.

Aktiechef Per Jørgensen, Fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed, mener, at det danske marked er strukturelt udfordret med store investeringsforeninger og pensionskasser, der pøser penge ind i et lille aktiemarked.

»Danske aktier er generelt stærke, men dyre, så der er er en grund til, at vi lige nu har flere svenske end danske aktier. Der er dog også interessante aktier på det danske marked efter kursfaldene. Vi mener, man lige nu skal se på indtjening, cash flow og gæld og gå efter virksomheder, der før har bevist, at de kan overleve en krise,« siger Per Jørgensen.

BRANCHENYT
Læs også